Elevii români știu geografie. Patru medalii la Olimpiada Internațională de la Beijing

Două medalii de aur, una de argint și una de bronz au cucerit elevii români la Olimpiada Internațională de Geografie de la Beijing (edu.ro)
Două medalii de aur, una de argint și una de bronz au cucerit elevii români la Olimpiada Internațională de Geografie de la Beijing (edu.ro)

Maria-Sabina Calisevici, din Câmpulung Moldovenesc, și Ioan-Adrian Toma, din Focșani, au cucerit medalii de aur la Olimpiada Internațională de Geografie.

România rămâne, astfel, în topul națiunilor la Olimpiada Internațională de Geografie, după ce, anul trecut, la Tver, în Rusia, a încheiat competiția pe locul doi.

Cele două medalii de aur au fost completate de argintul cucerit de Radu Artiom, de la Liceul ”Jean Monnet”, din București, și bronzul Sorinei Avădanei, de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț.

Medaliații cu aur Maria-Sabina Calisevici (elevă în clasa a XI-a la Colegiul Militar Liceal ”Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc) şi Ioan-Adrian Toma (elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional ”Unirea” din Focşani) au reușit să învingă peste 180 de concurenți din 47 de țări la concursul de la Beijing.

Atât Sabina Calișevici, cât și Adrian Toma, au obținut primul loc la Olimpiada Națională de Geografie, care s-a desfășurat la Sibiu, în perioada 17-23 aprilie.

Lotul României a fost pregătit de profesorii ieșeni Dorin şi Cornelia Fiscutean.

Elevii români au reușit cel mai bun rezultat din istorie la Olimpiada Internațională de Chimie

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.