Elevii români s-au întors acasă cu medalii de la Olimpiada Geniilor

Elevii români s-au descurcat excelent la Genius Olympiad 2016 (http://geniusolympiad.org/)
Elevii români s-au descurcat excelent la Genius Olympiad 2016 (http://geniusolympiad.org/)

Trei echipe de elevi români au participat la concursul Genius Olympiad, organizat în Statele Unite și care are ca scop promovarea proiectelor de mediu de către liceeni.

România a cucerit medalia de argint prin echipa Liceului Internațional de Informatică București. Elevii din Capitală a participat la competiție cu un proiect numit ”The Wise Headphones”. Ei au creat căști audio care își reglează volumul automat, pentru protejarea auzului.

Delegația română s-a întors acasă și cu două medaliid e bronz, cucerite de echipele de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța și Școala Internațională București.

Constănțenii au mers în SUA cu proiectul ”Brightening Your Path”, la baza căruia stă o reformă la nivel național al sistemului de iluminat public, reducând cu până la 90% costurile pentru consumul de electricitate și necestitatea mentenanței.

La Genius Olympiad 2016, care dorește să găsească soluții la problemele de mediu prin știință, arte, inginerie sau scriere creativă și dezvoltare de afaceri, au participat peste 850 de elevi din 65 de țări. Concursul a fost găzduit de Universitatea din New York.

Dacă v-a plăcut acest test, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

TEST rapid. 5 întrebări de la Evaluarea Națională la română la care ar trebui să știi răspunsurile
Afacere cu solarii. Cum a reușit un fermier mic să aibă chiar și 15 comenzi pe zi
O Mare Britanie înfricoșătoare? Incident rasist șocant, filmat într-un tramvai | VIDEO