Elevii români, cei mai buni la un concurs organizat de NASA

stația spațială internațională
Stația Spațială Internațională se află pe orbita Pământului, la o altitudine cuprinsă între 330 și 435 de km. Foto: NASA/Crew of STS-132

O echipă de elevi ai unui liceu din Timișoara a câștigat competiția Zero Robotics, organizată de către NASA și de universitatea MIT.

Cei cinci elevi români au fost mai buni decât celelalte zece echipe care au participat la acest concurs.

”Minutele jocului în care am privit cum roboții noștri se mișcă pe Stația Spațială au fost cele mai grele minute din viața mea. Era foarte multă emoție să vezi cum se mișcă roboțeii tăi și ținând cont că de acel meci depindea câștigarea competiției”, a spus Emanuel Covaci, elev în clasa a XII-a la liceul ”Grigore Moisil” din Timișoara, pentru Digi 24.

Concursul a avut loc în Statele Unite ale Americii și a fost transmis live și în Olanda și Australia.

Câștigătorii nu au primit premii în bani, însă au fost recompensați cu diplome și cu recunoașterea comunității de cercetători în domeniu.

Competiţia Zero Robotics, organizată de NASA și MIT, a fost împărţită în două întreceri. La o competiție au participat zece echipe, la celalaltă, opt. La concurs au fost prezente trei echipe din România: două din Timișoara și una din Piatra Neamț.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.