Elevii care vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Robotică de la Doha

roboți
Foto: adevarul.ro

Doi elevi de clasa a IV-a din Galați vor reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Robotică de la Doha, din Qatar, relatează adevarul.ro.

Ştefan Stoian şi Ştefan Măcrineanu învaţă la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” și au participat, la începutul lunii iunie, la etapa regională de la Galaţi a Competiţiei Naţionale de Robotică Educaţională „World Robot Olympiad 2015”, un concurs care are scopul de a le dezvolta tinerilor spiritul inovator.

Au luat locul al treilea la faza regională şi s-au calificat la etapa naţională, care a avut loc la Bucureşti. În capitală, cei doi elevi au reuşit să se claseze pe primul loc, performanţă care le dă dreptul de a participa la etapa internaţională a concursului, care va avea loc în Qatar (la Doha) în perioada 6-8 noiembrie 2015.

Robotul lor, pe care băieții l-au numit „Robotron”, ştie să muncească sub apă: se scufundă, caută şi culege diverse lucruri de pe fundul apei, iar apoi golește sacii încărcați.

„Băieţii au început să construiască robotul încă de la începutul anului, de prin ianuarie. Cu o lună înainte de marele concurs au lucrat zilnic, câteva ore pe zi. Rezultatul s-a dovedit a fi foarte bun, ne mândrim cu ei. Nu sunt la prima lor participare la acest concurs. În anul şcolar 2012-2013 au obţinut locul I, la etapa regională, din Galaţi”, a declarat pentru „Adevărul” Niculina Coman, profesoara care i-a îndrumat pe băieţii inventivi.

Deoarece Ministerul Educaţiei nu suportă costurile pentru participarea elevilor la „World Robot Olympiad 2015” din Qatar, tinerii au nevoie de aproximativ 3.000 de euro. Cei care vor să-i ajute pe Ştefan Stoian şi Ştefan Măcrineanu să-şi ducă pasiunea mai departe o pot contacta pe îndrumătoarea lor, Niculina Coman, la adresa de e-mail niculina_coman@yahoo.com.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Joburi în Palm Beach, America. Peste 1.500 de euro salariul pentru a lucra într-un loc de vis
Revoluția prețurilor la eMAG. Mari reduceri la televizoare
Locuri de muncă part-time. Program scurt, salariu atractiv
Revoluția prețurilor la eMAG. Cele mai mari reduceri ale verii

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.