Lecție de ecologie de la elevi brașoveni. Cum au redus emisiile de dioxid de carbon

Peste 1.800 de elevi de clase primare, din opt şcoli din Brașov, au dat o adevărată lecție de ecologie, contribuind la reducerea poluării în orașul lor.

Ca să se deplaseze la școală, elevii au încercat să adoptat mersul pe jos, cu bicicleta, cu mijloacele de transport public sau să folosească în comun același autoturism. Ei au obținut astfel economii de peste 15.000 km care ar fi fost parcurşi cu autoturismul personal şi reducerea cu peste 2.600 kg a emisiilor de dioxid de carbon.

Inițiativa mobilizării elevilor brașoveni a aparținut unor belgieni care au implementat anul acesta campania „Traffic Snake Game” în 18 ţări europene, 13 municipii din România, respectiv 56 de şcoli primare din țară, potrivit cotidianului Bună Ziua Brașov.

La o lună de la finalizarea campaniei, organizatorii au spus că elevii brașoveni participanți la campanie și-au păstrat același comportament și după încheierea acesteia, mulţi dintre ei renunţând să mai vină cu părinţii cu maşina până în „poarta şcolii”, dacă aveau alternativa mersului pe jos sau cu autobuzul.

Cifrele arată că după finalizarea campaniei, 1.241 de elevi au ales în continuare să vină pe jos la şcoală, faţă de doar 900, înainte de participarea la programul educativ inițiat de belgieni.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.