Elev român, medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

POZA_LOT_AEROPORT
Lotul României la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Foto: edu.ro

Elevii români au câștigat o medalie de aur şi două menţiuni la a XII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică, desfăşurată la Beijing, în perioada 21 – 25 iulie, a anunțat Ministerul Educației Naționale.

Medalia de aur a fost obţinută de Dan Mircea Mirea de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, iar menţiunile au fost acordate Iuliei Marinescu  de la Colegiul Naţional „Unirea” din Turnu Măgurele, judeţul Teleorman şi lui Vlad Neacşu  de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Toţi componenţii lotului olimpic sunt elevi în clasa a XI-a.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică este un concurs organizat pe două niveluri: o probă individuală şi o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi de logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute.

Competiția pleacă de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare verbală prin construcţia unor structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

La ediţia curentă a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică au participat 39 de echipe din 28 de ţări de pe toate continentele.
 
Aceasta a fost cea de-a doua participare a lotului olimpic al României la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Anul trecut, la prima prezenţă oficială în această competiţie, echipa României s-a întors acasă cu o medalie de bronz şi cu două menţiuni.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.