Elefantul care a înfrânt 14 leoaice

Un filmuleț realizat în statul african Zambia a surprins momentul teribil în care un tânăr elefant a reușit să scape de cele 14 leoiace care îl înconjuraseră, relatează independent.co.uk.

În videoclipul realizat de un turist aflat în safari se vede cum una dintre leoaice se prinde de spatele elefantului, în timp ce restul felinelor îl înconjoară din toate părțile. Elefantul se întoarce spre apă, dar în acel moment o a doua leoaică îi sare în spate și încearcă să îl pună la pământ.

Când ajunge în apă, elefantul reușește să scape de cei doi prădători pe care îi avea în spinare. Animalul traversează râul până pe malul celălalt, însă una dintre leoaice îl urmărește în continuare, observând probabil că elefantul se chinuie să stea în picioare după lupta crâncenă pe care o dăduse.

Totuși, curajosul pahiderm nu se dă bătut și trece la atac: se întoarce amenințător spre prădători și îi gonește.

„Am fost mulți ani ghid de safari în Zambia în Luangwa de Sud, însă nu am văzut niciodată așa ceva. Eram cu toții îngrijorați că elefantul va fi ucis chiar în fața noastră. Ce luptător! A înving 14 leoaiece. Incredibil”, a povestit Innocent, unul dintre ghizii care a văzut întreaga scenă.

Innocent a mai spus că elefantul luptător a fost numit Hercule.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.