Ecaterina Andronescu, surprinsă în timp ce adormea în emisiune la România TV

ecaterina andronescu adoarme emisune românia tv
Foto: Captură Facebook Ovidiu Vanghele

Ecaterina Andronescu a fost surprinsă în timp ce adormea într-o emisiune a postului de televiziune România TV.

Imaginile au fost publicate de jurnalistul de investigație Ovidiu Vanghele pe pagina sa de Facebook.

În timpul emisiunii, fostul ministru al Educației nu părea să acorde prea multă atenție discuțiilor din studio, fiind cât pe ce să adoarmă de mai multe ori.

Ceilalți invitați discutau despre justiție și DNA, considerând că revocarea Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA ar fi oportună.

„Nimeni nu trebuie să se identifice cu o instituție. Și atunci revocarea ar putea duce la un fenomen bun pentru lupta anti-corupție. Pentru că de partea cealaltă sunt cetățenii și îmi pun problema acelor cetățeni care au fost victimele unor abuzuri create de acești procurori la paravanul luptei anti-corupție. Pe ei cine îi apără? Că procurorii se apără singuri, au toate instrumentele. Până la urmă am văzut că CSM-ul este un instrument care apără procurorii. A durat vreun an, un an jumate până să ia o decizie în ce-l privește pe domnul Negulescu de la Ploiești, dar pentru a se pronunța pe raportul ministrului Justiției i-a trebuit 10 minute. Deci există o dublă măsură acolo”, spunea un invitat în emisiune, în timp ce Ecaterina Andronescu ațipea.

Fostul ministru al Educației nu este însă primul politician din România care adoarme în momente nepotrivite.

În 2015, imaginile cu şeful cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, care dormea în timpul unei întâlniri oficiale în Serbia, s-au viralizat pe internet. Fotografiile au fost realizate de un membru al delegației sârbe și au ajuns apoi în presa tabloidă din România. La acea dată, click.ro a publicat mai multe fotografii în care se vedea că Dan Mihalache dormea pe scaun, cu capul pe spate, iar în jurul său, la masă, erau mai mulţi oficiali.

Și senatorul Mihai Goțiu de la USR a fost surprins în timp ce dormea în Parlament. Criticat pentru acest lucru, el a anunțat ulterior că își va dona indemnizația pentru o săptămână în scop umanitar: „Atât în semn de mulțumire pentru sprijin, cât și de penitență, am decis să mă auto-sancționez cu indemnizația pe o săptămână. Suma o voi dona pentru susținerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic din patru spitale regionale”.

Citiți și: Ce spune Liviu Dragnea despre suspendarea președintelui

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.