Drumul Trans Semenic este gata. Superba şosea montană a fost, oficial, deschisă

Trans Semenic, unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din ţara noastră, este gata, după aproape cinci ani de lucrări. Noul drum scurtează cu 50 de kilometri accesul la Muntele Semenic.

Drumul judeţean Slatina Timiş – Văliug, cunoscut mai ales sub denumirea de Trans Semenic, traversează masivul Semenic de la est la vest. Lucrările au fost începute în 2011, cu finanţare europeană de 120 de milioane de lei.

Drumul, lung de 36 de kilometri (mult mai scurt decât Transalpina şi Transfăgărăşan, care măsoară 148, respectiv 151 km), leagă localităţile Văliug şi Slatina-Timiş, ambele din judeţul Caraş Severin. Drumul reprezintă o variantă mai scurtă pentru turiştii care vor să admire frumuşeţile Banatului montan.

Cum se ajunge pe Trans Semenic

Pentru a intra pe “Trans Semenic” se poate merge fie pe varianta veche, de la Reşiţa la Văliug, fie pe varianta nouă, pornind de la drumul naţional 6. Venind dinspre Caransebes, în localitatea Slatina Timiş viraţi la dreapta către centrul localităţii şi de acolo continuaţi drept înainte, pe lângă căminul cultural.

Foto Trans Semenic: infocs.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un simplu Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de Facebook.

dicounturi emagSurpriză de proporţii de la eMAG: reducerile continuă şi în 9 decembrie
(click pentru detalii)

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.