Viscri. Foto: Piotr Krawiec (Flickr / Creative Commons)

Drumul către Viscri, unul dintre cele mai îndrăgite sate din Transilvania, care a fost vizitat de multe ori de Prințul Charles al Marii Britanii, va fi reabilitat. Banii pentru repararea celor 15 kilometri de şosea vor veni de la Guvern, anunță digi24.ro.

Consiliului Județean Brașov i-a fost aprobată o finanțare de aproximativ 19 milioane de lei de la Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru a moderniza și reabilita Drumul Judetean 104 L.

La ora actuală, drumul care duce spre satul Viscri este plin de gropi, iar asfaltul abia dacă se mai vede. Drumul a fost asfaltat ultima dată în urmă cu opt ani, iar de atunci Consiliul Judeţean nu a mai investit aici decât iarna, în lucrări de deszăpezire.

În toamna anului trecut, un reportaj făcut de jurnaliștii de la gandul.info a arătat o față mai puțin cunoscută a satului Viscri. Potrivit imaginilor filmate, drumul spre Viscri este atât de prost încât poate avaria mașina oricărui turist care pornește la drum spre localitate.

„Sfatul meu e ca turiştii să mai facă pe E60, încă vreo 18 kilometri, spre Sighişoara, până la Buneşti, şi să intre acolo pe 104L, pentru a străbate, langsam-langsam, cei „doar” opt kilometri de coşmar, până în satul princiar, faţă de cei aproape 15, care despart Rupea de Viscri”, scria „Gândul”.

Așezat în podișul Transilvaniei, în apropiere de Sighișoara, satul Viscri este o localitate care a fost colonizată de sași și care în prezent adăpostește o frumoasă biserică evanghelică, fortificată, în stilul bisericilor săsești fortificate din Transilvania.

Aceasta este una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești din România, motiv pentru care a fost inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

În Viscri își desfășoară activitatea și Mihai Eminescu Trust, o fundație patronată de Prințul Charles, care a renovat biserica și câteva case din localitate, redându-le o parte din strălucirea inițială.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Satul rotund din România, bijuteria aproape necunoscută ascunsă între dealuri
Casa cu Brad, locul unde turistul devine un prieten. Cazare gratuită în inima Apusenilor sălbatici
Locuri de muncă part-time în toată țara. Sute de joburi cu program flexibil