„Drumul morții”, șoseaua pe care s-a reținut un permis de conducere la 10 minute

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews.ro
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews.ro

Unul dintre cele mai performante radare ale Poliției Rutiere a reușit să prindă zeci de șoferi care au depășit viteza legală cu cel puțin 50 de kilometri la oră. Filtrul a fost făcut în weekend pe Drumul Național 2, care leagă Capitala cu Moldova.

Recordul a fost atins de un șofer care a fost prins în localitate, în apropiere de Buzău, circulând cu 183 de kilometri pe oră, potrivit Digi24.

DN2 este unul dintre cele mai aglomerate drumuri și pe care au loc deseori accidente. Unul dintre cele mai grave a avut loc săptămâna trecută, când trei oameni au murit și alții 15 au fost răniți.

De altfel, tot săptămâna trecută, Compania de Drumuri a finalizat documentația și vor fi organizate licitațiile pentru studiile și proiectarea drumului de mare viteză, autostradă sau drum expres, pe ruta Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani.

Autostrada sau drumul expres ar urma să aibă o lungime de aproape 330 de kilometri și dorește să preia din traficul de pe ruta Nord-Sud, acolo unde se înregistrează cele mai mari valori ale traficului din Moldova și care în prezent se desfășoară pe DN2.

Din punct de vedere economic, cei din Moldova și-ar fi dorit mai mult autostrada Târgu Mureș – Iași, care să lege estul cu vestul și granița. Și acest proiect este cuprins în MasterPlan, însă s-a prioritizat proiectul Pașcani – Ploiești din cauza traficului de pe DN2.