Dropie superbă, fotografiată în Timiş. Pasărea a dispărut din România de 30 de ani

dropie_doru_moldovan_timis
Un mascul de dropie a fost fotografiat de un mare pasionat de aceste păsări, Doru Moldovan, în Sânnicolau Mare, judeţul Timiş.

Se pare că exemplarul de dropie a ajuns aici zburând din Ungaria, acolo unde aceste frumoase păsări sunt crescute în rezervaţii.

Dropia a dispărut din România în anii ’80. Pasărea, care se simţea excelent datorită condiţiilor climatice din Câmpia Bărăganului, a fost vânată însă intensiv.

Dropia era vânată de ţărani cu ciomege, oamenii profitând de faptul că, atunci când penele dropiei se udau şi îngheţau în timpul iernii, pasărea nu putea zbura. Carnea de dropie nici măcar nu este foarte bună, însă, fiind o hrană la îndemână, mii de păsări au dispărut sub ciomegele sătenilor din Bărăgan.

(Click pe primele două imagini pentru a le mări)

dropie_doru_moldovan

dropie_doru_m

Foto: Doru Moldovan via realitatea.net

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.