Drama ciobanului Ardeiu, ajuns primar: „Merg la arat noaptea!”

FOTO: Pandurul.ro
FOTO: Pandurul.ro

Primarul comunei gorjene Samarinești, Marian Ardeiu, a fost reclamat de Agenția Națională de Integritate pentru faptul că s-ar afl în stare de incompatibilitate.

Acesta ar îndeplini atât funcția de edil, cât și „calitatea de comerciant persoană fizică, respectiv titular al Ardeiu Marian Întreprindere Individuală”, susțin cei de la ANI.

Potrivit jurnaliștilor de la Gazeta de Sud, Marian Ardeiu a fost declarat incompatibil de magistrații Curții de Apel. Astfel, primarul din Samarinești și-ar putea pierde funcția pentru că , cioban fiind, deține o firmă prin care își administrează ferma.

„Activitatea de creștere a animalelor nu este incompatibilă cu activităţile consiliului local. Am o mică fermă, am vreo şapte-opt hectare. Nu mai am 200 de animale, ci mai puţine, dar asta e viaţa. Merg mai departe. Eu sunt inginer zootehnist.

Asta e meseria mea de bază. Am făcut facultatea la Bucureşti şi nu pot să renunţ la această activitate. Este activitatea mea de bază şi nu am cum să rămân fără ea. Primăria este sau nu este. Eu nu pot să renunţ la fermă.

Sper să câştig la Bucureşti şi sper să se aducă modificările necesare la lege. Dacă voi pierde, eu ştiu ce o să am de făcut, mă întorc la meseria mea de bază, dar sper să fie îndreptată legea“, a declarat Ardeiu, citat de gds.ro.

Acesta spune că nu există vreun contract între el și primăria pe care o conduce „nici măcar pe un fir de iarbă” și nu știe cine l-a reclamat. „De ce îmi interzice mie cineva să muncesc în agricultură? Pot să merg la arat noaptea“, a mai spus primarul Ardeiu.

FOTO: Pandurul.ro