Dragoș Pătraru, amenințat de conducerea TVR că va fi scos de pe post dacă mai „vorbește prostii”

dragoș pătraru
Foto: Captură YouTube

Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea nației” de la TVR a declarat aseară că a fost amenințat de conducerea postului public de televiziune că va fi scos de pe post dacă mai „vorbește prostii”.

Dragoș Pătraru a făcut anunțul la finalul emisiunii de luni, 23 aprilie.

„Asta a fost, dragii mei, ne vedem și mâine de la ora 22.30, tot aici. Vă mai spun doar atât: am fost înștiințați în scris de conducerea „superioară” că dacă mai vorbim ceva prostii aici la emisiune vom fi scoși de pe post. Așa că să știți ce s-a întâmplat cu noi dacă am dispărut”, a spus realizatorul emisiunii “Starea nației”.

„Bă, vor scriptul dinainte, da, da. Până acum nu l-au vrut. Acuma vor scriptul să vadă ei ce zicem noi acolo la emisiune. Ceaușescu ar fi invidios”, a mai spus Dragoș Pătraru, fără să dea alte detalii despre ce anume i-a imputat conducerea TVR.

Doina Gradea, preşedinte director general al TVR a declarat pentru news.ro că Dragoș Pătraru nu a fost ameninţat, cel puţin de când ea se află la conducerea televiziunii publice şi a anunţat că va avea o discuţie cu acesta.

„Nimeni din conducere nu l-a ameninţat vreodată în TVR pe Dragoş Pătraru. Cel puţin de când am fost eu numită, fie director general interimar, fie preşedinte director general. Dragoş Pătraru are un contract cu TVR care conţine clauze diverse ca în orice contract. Nimic special. Ambele părţi trebuie să îl respecte întru totul. Nu am ce să comentez mai mult până nu mă întâlnesc cu el şi vom avea o discuţie de clarificare”, a spus Doina Gradea pentru news.ro.

Întrebată dacă aceste clauze îi impun lui Dragoş Pătraru anumite restricţii cu privire la subiectele la care poate face referire în emisiune sau la modul de abordare a acestor subiecte, Doina Gradea a răspuns că nu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.