Dragoș Pătraru a atacat Digi24 în emisiunea pe care o prezintă

Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Nației”, a atacat dur postul Digi 24 pentru că nu a prezentat cazul RCS-Intact.

„Am așteptat câteva zile, să văd dacă se discută ceva, dar am observat că Digi24 se uită în altă parte, mulțumindu-se să difuzeze comunicatele companiei. Ce să facem? Să ne comportăm la fel? N-avem cum, indiferent de consecințe”, a spus Pătraru, într-un interviu pentru Paginademedia.ro. Pătraru a mai spus că „au fost oameni în Digi24 care ar fi dorit să abordeze subiectul”, dar „nu l-au mai făcut”.

„Să nu fim ipocriți, există acest tip de comportament în toată presa românească. Trebuie să scăpăm de el. La Digi se manifestă mai puțin decât în alte părți, semn că uite, eu fac emisiunea asta seară de seară și nimeni nu mi-a zis niciodată nimic”, a mai spus Dragoș Pătraru.

Dragoș Pătraru a criticat televiziunea la care lucrează că nu a prezentat situații în care erau implicate numele unor manageri RCS&RDS. Este vorba despre Ioan Bendei, fost administrator al RCS , actualul șef al RCS, Serghei Bugac, Mihai Dinei, coordonator juridic RCS, coordonator juridic RCS și Alexandru Oprea, fost manager RCS, pe care DNA i-a pus sub urmărire penală. De asemenea, și societatea RCS&RDS a fost pusă sub urmărire penală.

„Nu fugi, mă, de subiect, ci îl ataci, îl pui pe masă, îl întorci pe toate părțile. Pentru că asta ar trebui să faci tu, ca instituție de presă, că nu ești în slujba lui Bendei sau a RCS&RDS. Și nu primești salariu ca să taci, primești un salariu pentru că muncești. (…)

Apar unii cu niște acuzații grave și tu te faci că plouă, deși între minciunile și manipulările pe care le lansează acei oameni – oho, sunt destule – se află și chestiuni grave, de interes public, care trebuie dezbătute serios în societate. Dar, nu, tu te uiți în altă parte ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Urât e să fii slugă, mă”, a spus Pătraru în emisiunea de aseară.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.