Dragnea, după condamnarea lui Vâlcov: „Trebuie omorât. Împușcat”

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că o decizie în ceea ce privește viitorul lui Darius Vâlcov în funcția de consilier al Guvernului va fi luată de Executiv, după condamnarea acestuia la opt ani de închisoare în primă instanță.

Șeful PSD a spus că îi pare rău pentru el și că Vâlcov a avut „o contribuție determinantă” în scrierea programului de guvernare, datorită căruia „milioane de români au avut salarii și pensii mai mari”.

„Guvernul va decide dacă rămâne sau nu rămâne acolo. Nu am propus pe nimeni în aparatul guvernamental, nici nu voi propune să plece cineva”, a declarat Liviu Dragnea, la Parlament.

Dragnea a fost și ironic, după ce a fost întrebat despre soarta lui Vâlcov în Guvern: „Trebuie omorât azi, acum! Împușcat”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a fost întrebat dacă premierul Viorica Dăncilă şi-a manifestat intenţia de a-l demite pe Darius Vâlcov sau acesta a dat de înțeles că ar demisiona. „Nu cunosc, nu ştiu, nu”, a fost răspunsul purtătorului de cuvânt.

Reacția lui Tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, referindu-se la o eventuală demisie a lui Vâlcov, că „este decizia dumnealui dacă rămâne” și a subliniat că este vorba despre o condamnare în primă instanță, nu definitivă.

Tăriceanu a mai adăugat și că, în timpul procesului, nu au fost puse la îndoială competențele profesionale.

Darius Vâlcov a fost condamnat, ieri, în primă instanță, la 8 ani de închisoare pentru mai multe fapte. Acesta a fost acuzat de trafic de influență, spălare de bani și efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția. Totodată, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis să-i confiște suma de 6,2 milioane de lei, fiind menținut sechestrul asigurator dispus de procurorii DNA.

Darius Vâlcov este unul dintre oamenii care au scris programul de guvernare anunțat de PSD în campania electorală. De asemenea, el s-ar afla și în spatele unei analize care ar fi avut drept concluzie faptul că Executivul condus de Sorin Grindeanu trebuie schimbat, pentru că nu a pus în practică mai multe puncte din programul de guvernare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.