Dragnea, despre Dăncilă: ”Are suportul nostru”. Premierul spune că nu demisionează

Vasilica Viorica Dăncilă Foto: PSD
Vasilica Viorica Dăncilă Foto: PSD

După ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut public demisia premierului, conducerea PSD a reacționat și a apărat-o pe Viorica Dăncilă, chiar și din fața sediului Direcției Naționale Anticorupție.

„Nu vreau să fac declaraţii politice, dar spun că nu are de ce să îşi dea demisia şi are suportul nostru în continuare”, a declarat Liviu Dragnea, șeful PSD, la ieşirea din sediul DNA.

Dragnea a mai spus că Viorica Dăncilă ”are treabă la Guvern”.

Viorica Dăncilă: ”M-am simțit jignită”

”Categoric nu îmi dau demisia. Atâta timp cât am sprijinul coaliţiei de guvernare. Declaraţia preşedintelui nu îşi avea rostul acum şi cred că acest mod de lucru poate duce la o slăbire a încrederii pe plan extern. Aprecierile şi modul de exprimare al preşedintelui m-au jignit şi de aceea nu am mers la Cotroceni”, a declarat Viorica Dăncilă, vineri seară, la România TV.

Premierul fusese acuzat de incompetență de către președintele țării.

”Retrag încrederea doamnei Dăncilă. Doamna Dăncilă nu face față poziției de prim-ministru al României și transformă guvernul într-o vulnerabilitate națională. Solicit public demisia premierului Dăncilă”, a declarat ieri Klaus Iohannis, la Cotroceni, după ce șeful Executivului a refuzat o invitație la discuții din partea președintelui.

„M-au jignit aprecierile peiorative ale preşedintelui, dar nu numai ce a spus preşedintele în această zi. Şi înainte, aprecierile preşedintelui, modul de exprimare al preşedintelui m-au jignit, şi acesta a fost şi motivul pentru care nu am mers la Cotroceni. Am încercat să comunic direct cu preşedintele”, a precizat premierul, adăugând că Iohannis a chemat-o la Cotroceni ”să o certe ca pe un elev”.

”Aşa cum am spus încă de la învestirea mea, am încercat să păstrez echilibrul, să am o bună cooperare interinstituţională. Am sunat pentru a-i comunica preşedintelui, să am o discuţie cu dânsul. Mi s-a spus că este într-o întâlnire şi că nu poate răspunde şi că această întrunire va dura până la ora 11. Atunci am comunicat că nu o să mă prezint la Cotroceni la întâlnire. Am sperat ca preşedintele să sune şi să discutăm acest aspect”, a mai spus Dăncilă.

Klaus Iohannis îi cere demisia Vioricăi Dăncilă: ”Nu face față poziției de prim-ministru. Îi retrag încrederea”

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.