Dragnea află sentința în dosarul „Referendumului”

liviu dragnea
Liviu Dragnea. Foto: Biruitorul via Wikimedia Commons

Judecătorii de la Instanța Supremă vor da astăzi o decizie în Dosarul „Referendumului”, în care este inculpat și Liviu Dragnea, liderul PSD. Procurorii i-au trimis în judecată pe ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, alături de 72 de complici, membri ai secțiilor de votare din mai multe județe.

Aceștia sunt acuzați că au fraudat rezultatul votului Referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, din 12 iunie 2012. Procurorii spun că PSD a folosit un sistem informatic prin intermediul căruia s-a raportat la București cum se vota la referendum.

Potrivit evz.ro, în alte dosare similare, separate de cazul lui Dragnea, judecătorii au dat soluții definitive de amendă penală sau închisoare cu suspendare. De exemplu, în ianuarie 2014, președintele unei secții de votare din Bolintin Vale și unul dintre membrii Secției au fost condamnați pentru falsificarea listei suplimentare de vot a urnei mobile la un an de închisoare cu suspendare.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în vara aceasta pe litoralul din Grecia
Povestea românului care îmblânzește albine sălbatice
Imagini color rare, imediat după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.