Dovedit. Soluția care îndepărtează gheața de pe parbriz în câteva secunde

În acest articol, prezentăm o soluție foarte simplă pentru a îndepărta gheața de pe parbriz. Astfel, în câteva secunde sunteți gata să plecați cu mașina din parcare, fără a folosi deloc racleta.

Eficiența soluției a fost demonstrată de un prezentator meteo din Statele Unite, Ken Wheaters, în direct la postul WATE 6 News.

Lichidul este unul ușor de preparat, fiind compus din două treimi alcool izopropilic și o treime apă. Soluția astfel obținută se toarnă într-un recipient cu pulverizator (dacă nu aveți unul prin casă, rămas de la soluțiile de spălat geamurile, de exemplu, puteți cumpăra unul din magazinele auto sau de bricolaj).

Acest alcool izopropilic poate fi găsit în mai toate magazinele de bricolaj, prețul unei sticle de 500 ml fiind de circa 8-10 lei.

Alcoolul izopropilic (chiar și diluat cu apă) îngheață foarte greu, astfel încât puteți păstra soluția și în mașină, pentru a o avea mereu la îndemână.

Punctul de îngheț al alcoolului izopropilic este -89 de grade Celsius.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.