București și Brașov, pe lista celor mai bune destinații turistice ieftine în 2017

Turiștii străini s-au înmulțit considerabil în ultimii ani în București (Foto: București Capitalist)
Turiștii străini s-au înmulțit considerabil în ultimii ani în București (Foto: București Capitalist)

Capitala României și stațiunea montană Brașov sunt printre cele mai bune 21 de destinații turistice ieftine ale anului 2017, potrivit revistei Forbes.

Bucureștiul ocupă locul 5 în topul Forbes, după Vietnamul de Nord, Bișkek (Kârgâstan), Lisabona (Portugalia) și Seul (Coreea de Sud).

”Sutele de ani de arhitectură ale Bucureștiului formează un spectacol interesant al vechiului și noului aici. Sunt multe muzee, cimitire, monumente istorice de explorat, în timp ce viața de noapte este ieftină, iar mâncâncarea e făcută cu suflet! Un loc perfect pentru nomazii digitali, Bucureștiul este un oraș în creștere”, scrie Matt Kepnes în prezentarea capitalei României din revista Forbes.

Și Brașovul a fost inclus între cele mai bune destinații de buget din 2017, fiind recomadat de Josh și Erin Bender.

”Iarna în România e magică. Are multe dintre avantajele din Vest, dar la prețuri din Est. Sunt multe pensiuni disponibile în Brașov, dar și în zonele apropiate”, scriu cei doi călători.

brașov
Biserica Neagră din Brașov. Foto: Captură „This is Brașov”

Alte destinații turistice incluse pe lista Forbes sunt Creta (Grecia), Porto (Portugalia), Cairo (Egipt), Antigua (Guatemala) sau Tbilisi (Georgia).

Lista cu recomandări a fost făcută de călători profesioniști, precum Jarryd Salem și Alesha Bradford, sau blogerii-călători Nicole Brewer, Nadine Sykora, Kah și Jonathan Howe.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.