Două înfrângeri dureroase pentru sportul românesc

Blocajul constănţenilor a fost spart de multe ori de atacurile ruşilor (cugetliber.ro)
Blocajul constănţenilor a fost spart de multe ori de atacurile ruşilor (cugetliber.ro)

Steaua a pierdut la polo cu italienii de la Napoli, în semifinalele EuroCup, în timp ce Tomis Constanţa a fost învinsă în play-off-ul Ligii Campionilor la volei de Lokomotiv Novosibirsk.

Poloiştii de la Steaua au cedat cu 6-8, pe teren propriu, prima manşă a semifinalelor EuroCup, echivalentul din polo al Ligii Europa de la fotbal. Italienii de la Posillipo Napoli, tripli campioni continentali, au făcut legea în bazin, în ciuda unei rezistenţe extrem de puternice a românilor.

Steaua, care este prima echipă românească de polo care atinge semifinalele unei cupe europene după 1989, are şanse minime de calificare. Returul are loc săptămâna viitoare.

Tot ieri, dar la Constanţa, voleibaliştii de la Tomis au fost puşi la respect de echipa rusă Lokomotiv Novosibirsk. Siberienii s-au impus cu 3-0 în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor, unde constănţenii erau prezenţi pentru prima oară.

Lokomotiv este o fostă câştigătoare a competiţiei de elită (2013), iar partida cu românii a fost câştigată fără prea mari probleme, în trei seturi seci, scor 25-21, 25-15, 25-20.

Returul de săptămâna viitoare se anunţă a fi la discreţia grupării din Novosibirsk, pentru care evoluează jucători de super-clasă precum cubanezul Oreol Camejo şi rusul Alexander Butko, ridicător care a cucerit titlul olimpic în 2012, la Londra.

Cele două eşecuri arată, dacă mai era nevoie, cât de greu le este echipelor româneşti să se bată de la egal la egal cu forţele europene, mai ales în sporturile unde investiţiile interne sunt foarte mici.