Italia, lovită din nou de două seisme puternice. Multe clădiri s-au prăbușit: „Toată lumea pleacă”

cutremure italia
Foto: Twitter / YouTube

Două cutremure puternice au lovit centrul Italiei în ultimele ore, anunță BBC. Zeci de oameni au fost răniți, iar numeroase clădiri au fost afectate de seisme.

Patru persoane au suferit răni grave, au anunțat autoritățile.

Primul cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade s-a produs aseară, la ora locală 19.10, în apropiere de localitatea Visso din provincia Macerata, iar după două ore s-a produs un al doilea cutremur în aceeași zonă. Acest al doilea seism a avut o magnitudine și mai mare, de 6,1 grade.

Mai multe clădiri vechi s-au prăbușit în localitățile afectate.

Al doilea cutremur, care a fost mai mare decât primul, a avut numeroase replici. Un martor a povestit la o televiziune italiană că a văzut cum o clădire s-a prăbușit chiar în fața lui.

Se pare că orașul Camerino este printre localitățile cele mai afectate.

„Toată lumea pleacă din Camerino pe jos sau cu mașina ca să caute un loc sigur. Două biserici sunt distruse, iar multe case s-au prăbușit”, a povestit un martor pentru BBC.

În Campo, o biserică din secolul al XV-lea s-a prăbușit. Ea fusese deja afectată de cutremurul din august.

Primul cutremur, produs la 7 kilometri sud-vest de Visso, s-a produs la o adâncime de 9 kilometri. Al doilea, produs la 2 kilometri nord-vest de Visso, a avut loc la o adâncime de 10 kilometri.

Potrivit publicației „La Repubblica”, multe vieți au fost salvate deoarece, atunci când s-a produs al doilea seism, oamenii erau deja în stradă. O persoană a murit din cauza unui atac de cord.

Cutremurele s-au simțit în toată Italia centrală, inclusiv la Roma, în capitală, unde clădirile, ușile și ferestrele s-au mișcat în urma undei de șoc.

În luna august, un cutremur a ucis aproximativ 300 de persoane în zona localității Amatrice, aflată puțin mai la sud de Visso. Visso se află la 70 de kilometri de Amatrice, care a fost grav afectată de cutremurul cu magnitudinea de 6,2 grade din august.

Recomandările editorilor GreatNews:

Înainte și după. Cum arătau și cum arată acum localitățile distruse de cutremurul din Italia

Efect-surpriză al cutremurelor recente asupra vulcanilor noroioși din România

https://greatnews.ro/ce-se-va-intampla-la-un-cutremur-mai-puternic-isu-trei-din-patru-romani-vor-fi-afectati/

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.