Două cetăți faimoase din România vor fi restaurate cu fonduri europene

cetatea râșnov
Cetatea Râșnov. Foto: Asociația Rosenau Turism

Citadelele medievale de la Făgăraș și Râșnov vor beneficia de 8,5 milioane de euro din fonduri comunitare pentru a fi restaurate.

Cele două monumente istorice din județul Brașov au primit cele mai bune punctaje dintre cele 30 de proiecte depuse de Agenția pentru Dezvoltare Regională și vor primi finanțare pentru lucrările de restaurare.

Cetatea Făgăraș va primi 4,9 milioane de euro pentru reparații, în timp ce Citadelei din Râșnov îi vor fi alocate 3,6 milioane de euro. Administratorii celor două fortificații speră să semneze acordurile de finanțare la începutul lunii mai și să înceapă cât mai repede lucrările.

TripAdvisor
Cetatea Făgăraș Foto:wikipedia.org

Fortăreața din Făgăraș este apărată de ziduri puternice, dar și de un canal defensiv impresionant. Citadela este, în prezent, un loc liniștit, unde turiștii își pot petrece o după-amiază plăcută. În 2014, citadela a fost inclusă într-o listă a celor mai frumoase castele din lume.

De cealaltă parte, Cetatea Râșnov este unul dintre cele mai populare monumente istorice din județul Brașov, fiind printre cele mai bine conservate citadele din Transilvania. Fortăreața este așezată pe un deal înalt, de unde vizitatorii pot admira întreaga regiune a Râșnovului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.