Două gropi de gunoi din România se transformă în păduri

paduri
Localnicii au împădurit 5 hectare. Foto: opiniatimisoarei.ro

Aproximativ 10.000 de arbori au fost plantați weekend-ul trecut pe locul unor foste gropi de gunoi din județul Timiș, relatează publicația opiniatimisoarei.ro.

Pe o vreme superbă de primăvară, peste 200 de oameni din localitățile Șandra și Uihei – copii, tineri și bătrâni – au plantat mii puieți, în cadrul celei mai mari acțiuni de împădurire desfășurată vreodata în zonă.

Cei 10.000 de puieți de salcâm, care vor forma două perdele de protecție forestieră, au fost plantați pe locul a două foste gropi de gunoi, care acum au fost împădurite. Acțiunea a fost organizată de către Primaria Șandra, care a achiziționat arborii.

„Ne-am gândit să realizăm aceasta amplă acțiune din mai multe considerente. În primul rând reabilităm zonele degradate. Pe de altă parte noi, dar și generațiile următoare, vom respira un aer mult mai curat, mai proaspăt, pădurile contribuind la răcorirea și purificarea aerului. Nu în ultimul rând, se vor asigura habitate pentru plante și animale, pentru păsări”, a explicat primarul comunei Șandra, Luchian Savu.

„Nu trebuie să omitem faptul că îi vom încuraja pe crescătorii de albine, salcâmul fiind o specie care asigură cantități însemnate de miere prin stupăritul pastoral“, a mai spus primarul.

În total, au fost plantați 3.000 de puieți în Uihei și 7.000 la Șandra, suprafața totală împădurită fiind de cinci hectare.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.