Donație revoluționară pentru salvatorii de vieți, după accidentul SMURD

Donație revoluționară în urma accidentului SMURD

O companie de IT din Cluj vrea să doneze Ministerului Sănătății echipamente de monitorizare care arată în timp real traseul aparatelor de zbor sau al ambulanțelor, astfel încât vehiculele vor putea fi localizate cu mare precizie.

În prezent, inventatorii sistemului îl testează la ambulanța din Cluj-Napoca, susținând că l-au adaptat special pentru intervenții la care minutele fac diferența între viață și moarte.

Inițiativa celor din Cluj vine în urma accidentelor în care s-au prăbușit elicopterele SMURD, respectiv cel de pe lacul Siutghiol și cel din Munții Apuseni.

„Se activează doar la impact de forță 8G. Asta nu o să transmită doar dacă ai căzut cu avionul, sistemul nostru transmite tot timpul. El se poate monta oriunde pe aici pe jos, are un sistem de monitorizare GPS, își ia poziția de la Satelit și prin GSM transmite tot timpul coordonatele”, a explicat Cosmin Filipaș, reprezentant al companiei de IT, citat de stirileprotv.ro.

Astfel, echipamentul pe care cei din Cluj vor să-l doneze Ministerului Sănătății transmite în timp real traseul, locul, viteza și altitudinea. El are o baterie internă care rezistă până la 48 de ore, iar softul poate fi instalat pe orice calculator, tabletă sau smarthphone, conectate la internet.

„Dacă unul dintre șefii Inspectoratului pentru Situații de Urgență are un smarthphone și e o problemă, intră el cu parolă pe aceea locație și își vede elicopterul monitorizat”, a explicat Cosmin Filipaș.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.