Donald Trump: ”SUA ar putea distruge în totalitate Coreea de Nord”

Donald Trump (Foto: NATO)
Donald Trump (Foto: NATO)

Președintele american Donald Trump a precizat, într-un discurs ținut în fața Adunării Generale a ONU, că zilele statului nord-coreean sunt numărate.

A fost primul său discurs în fața Adunării Generale a Națiunilor Unite. Donald Trump a făcut apel la ”o mare re-deșteptare a națiunilor”. Președintele Statelor Unite ale Americii și-a făcut publice prioritățile internaționale în fața membrilor ONU, organizație pe care o catalogase în trecut drept ”un club unde oamenii se adună, vorbesc și se simt bine”.

Trump a discutat subiecte delicate, precum armele nucleare, terorismul și migrația.

”Coabitarea pașnică a statelor suverane este amenințată de țări pungașe”, a spus Trump, care a criticat dur Iranul și Coreea de Nord.

Donald Trump despre Kim Jong-un: ”Este omul-rachetă”

Trump a spus că testele balistice și nucleare făcute de regimul de la Phenian amenință întreaga lume, iar costurile în vieți omenești sunt inimaginabile. Pe liderul nord-coreean l-a caricaturizat, numindu-l ”Omul-rachetă”.

”Nicio națiune de pe pământ își dorește să vadă această bandă de criminali înarmată cu arme nucleare. Statele Unite au putere și o mare răbdare. Dacă vom fi forțați să ne apărăm, atât pe noi, cât și pe aliații noștri, nu vom avea altă soluție decât să distrugem complet Coreea de Nord. Omul-rachetă este într-o misiune sinucigașă”, a spus liderul de la Casa Albă.

Donald Trump a criticat dur și Iranul, spunând că înțelegerea negociată de fostul președinte american, Barack Obama, cu statul islamic este o ”rușine” pentru SUA.

Retorica liderului american a fost primită cu aplauze temperate și cu priviri de gheață din partea ambasadorilor din Iran și Venezuela, o altă țară luată la rost de Trump.

Președintele SUA a adăugat că țara sa lucrează alături de alții săi din Orientul Mijlociu pentru a ”zdrobi” terorismul.

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.