Doi urși alcoolici din Rusia primesc o nouă șansă la viață în România

urși alcoolici
Urșii alcoolici vor fi aduși în România Fiti: Facebook Big Hearts Foundation

Doi urși alcoolici din Rusia care au trăit în condiții foarte grele în ultimii 20 de ani vor avea parte de o bătrânețe liniștită în România.

Aceștia vor fi transportați în sanctuarul de urși de la Zărnești, de lângă Brașov, unde vor fi ajutați să scape de dependența de alcool pe care au dobândit-o din cauza stăpânului lor. Rusul care îi ținea într-o cușcă foarte mică și murdară în spatele unui restaurant din Soci îi lăsa pe vizitatori să le dea celor doi urși să bea băuturi alcoolice, astfel că nu a trecut mult pâna când cei doi masculi au devenit dependenți, iar această situație a durat 20 de ani.

Măsura firească vine în ajutorul celor doi masculi, mai ales că unul dintre ei este orb, iar proprietarul restaurantului a încercat prin toate mijloacele să îi păstreze. El a declarat în fața judecătorului că obișnuia să le ofere bere celor doi urși pentru a-i ajuta să suporte mai bine clima caldă din regiune.

Un tribunal rusesc a decis ca animalele să fie confiscate, iar ordinul de confiscare va deveni efectiv în luna martie, informează BBC.

„Ordinul judecătoresc spune că urșii trebuie să fie scosi de aici, dar nu există niciun loc potrivit în Soci în care să îi plasăm”, a spus Anna Kogan, directoarea Fundației Big Hearts, care va coordona transportul, cu ajutorul altor organizații care militează pentru protejarea animalelor.

Sanctuarul de urși de la Zărnești, un paradis cu păduri luxuriante

„Mutarea lor în străinătate reprezintă un proces foarte scump”, a declarat Anna Kogan pentru BBC, adăugând că fundația pe care o conduce caută și în prezent mijloacele logistice necesare pentru transportarea urșilor pe Marea Neagră până în România, după ce un sanctuar de urși de la Zărnești s-a oferit să îi primească și să îi trateze de dependența de alcool.

„Dacă vor ajunge cu bine în România, șansele lor de recuperare sunt bune. Oamenii de acolo au lucrat în trecut și cu urși ‘dansatori’, care aveau probleme similare. Acest lucru poate fi făcut”, a mai spus Anna Kogan.

Sanctuarul „Libearty” de la Zărnești este căminul a 71 de urşi bruni europeni şi un urs negru asiatic, toţi fiind salvaţi din captivitate unde au trăit o viaţă mizerabilă şi au fost abuzaţi, se arată pe site-ul Asociației „Milioane de prieteni”, care administrează sanctuarul.

„Recunoscut de către mai mulţi specialişti de urşi captivi ca fiind probabil cea mai bună Rezervaţie de Urşi bruni din lume, aceasta constă în 69 de hectare de păduri luxuriante, izvoare şi piscine, dobândite de la oraşul Zărneşti, situat la poalele Munților Carpați, lângă Braşov. Majoritatea urşilor au fost salvaţi de la o viaţă mizerabilă în cuşti minuscule, fiind o atracţie turistică la restaurante, hoteluri, fabrici, staţii de benzinărie, circuri, chiar şi mănăstiri”, continuă descrierea sanctuarului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.