Jurnal estival: Doi italieni, reținuți pentru tentativă de tâlhărie la Mamaia

Poliția română i-a reținut prompt pe făptașii din Italia. Foto: Pixabay

Doi tineri italieni au fost reținuți sâmbătă de poliţiştii constănţeni, după ce au încercat să tâlhărească un bărbat, la festivalul Sunwaves, din Mamaia.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, transmis de Agerpres, cei doi italieni de 23 și 24 de ani, ar fi smuls lanțul de aur de la gâtul unui gălățean de 29 de ani, în jurul orei 5, într-un club din nordul stațiunii Mamaia.

„Persoana vătămată l-a imobilizat pe unul dintre tinerii în cauză, până la sosirea unui echipaj din cadrul dispozitivului de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, constituit de Poliţia Mamaia, format din trei angajaţi ai Grupării de Jandarmi Mobile Tomis. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale al IPJ Constanţa i-au reţinut pe tinerii în cauză, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca duminică aceştia să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propuneri de arestare preventivă”, se precizează în comunicatul Poliției.

Carmen Dan vrea ”teste antitrog” pe litoral

Între timp, Ministrul de Interne, Carmen Dan, a dat asigurări că în acest sezon estival vor fi făcute teste antitdrog pe litoral, agenții urmând să fie „mult mai atenţi şi mai motivaţi”.

Carmen Dan le-a cerut polițiștilor să acționeze atât pe latura preventivă, dar şi pe segmentul de intervenţie, pentru că „traficul şi consumul de droguri reprezintă un risc în toată zona litoralului românesc”.

“Discutam mai devreme, atât la Prefectură, unde am avut o întâlnire cu structurile, cât şi în sediul Poliţiei Mamaia, că este într-adevăr un risc a cărui evaluare începe să îngrijoreze, motiv pentru care în perioada următoare vom fi mult mai atenţi şi mult mai motivaţi să acţionăm atât pe latura preventivă, pentru că până la urmă asta trebuie să fie reacţia pe care trebuie să o aibă angajaţii Ministerului de Interne în abordarea proactivă a problematicii, dar şi pe segmentul de intervenţie”, a frazat amplu Carmen Dan.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.