Doi astronauți gemeni, implicați într-un proiect spectaculos

experiment NASA
Gemenii astronauți

NASA caută permanent soluții pentru a îmbunătăți calitatea misiunilor în spațiu, iar pentru următoarea perioadă a pregătit un experiment unic.

Vineri, astronautul NASA Scott Kelly, împreună cu Gennady Padalka şi Mikhail Kornienko, se vor îmbarca într-o misiune spaţială istorică, menită să ajute misiunile  ulterioare de pe alte planete, inclusiv pe Planeta Roșie.

Kelly este astronautul-cheie al unui experiment fără precedent, deoarece va petrece un an de zile și va deveni astfel primul american care petrece o perioadă atât de lungă departe de Pământ.

În tot acest timp, fratele său geamăn, Mark Kelly, va rămâne pe Pământ și va fi monitorizat. Pentru că Scott și Mark Kelly au aceeași secvență ADN, NASA intenționează să studieze felul în care genele lui Scott sunt influenţate de timpul petrecut în spaţiu și, mai ales, cum va fi afectat de radiaţiile cosmice în anul pe care îl va petrece pe Staţia Spaţială Internaţională.

„Aceasta este o ocazie unică în viaţă. În acest caz avem doi indivizi identici din punct de vedere genetic şi putem să monitorizăm astfel cum se va schimba Mark trăind un stil de viaţă obişnuit în comparaţie cu schimbările pe care le vom vedea la Scott”, a explicat Craig Kundrot, de la NASA, pentru Bussiness Insider.

Și Mark Kelly a fost astronaut NASA până în anul 2011, atunci când a hotărât să se retragă, după patru misiuni terminate cu succes și 54 de zile petrecute efectiv în spațiu. Fratele său a petrecut până acum 170 de zile pe Stația Spațială Internațională.

Oamenii de știință de la NASA vor să afle astfel care sunt motivele care îi fac pe mulți astronauți să acuze frecvent probleme de vedere, dar și dacă radiațiile cosmice duc la îmbătrânirea prematură.

Recomandările editorilor GreatNews:

Studiu. De ce câinii sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor

Premieră istorică în România. Un observator a descoperit o explozie stelară dintr-o altă galaxie

Reacția adorabilă a unei fetițe care aude vocea mamei, pentru prima dată

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.