Doctorii moldoveni vor legalizarea cannabisului ca medicament

Comunitatea medicală din Republica Moldova cere autorităților dreptul de a se utiliza cannabisul în scopuri medicale, potrivit mednews.md.

„Din păcate, foarte puțini oameni cunosc despre proprietățile terapeutice ale cannabisului, în special, a canabinoidelor și terpenoidelor. În comunitatea internațională, acest subiect este studiat de mai bine de 30 de ani, există mai multe asociații internaționale care fac astfel de cercetări.

Cannabisul este indicat ca preparat terapeutic în multiple nozologii și sindroame patologice”, a declarat medicul psihiatru Stanislav Grosu, masterand în fiziologia omului, citat de MedNews Moldova.

Un medic din Statele Unite, care a ținut o prelegere pentru doctorii din Republica Moldova, spune că există multe mituri false legate despre canabis.

„Unul dintre ele este că marijuana poate fi un drog de început, adică oamenii care folosesc canabisul trec, ulterior, la droguri grele ce creează dependență. Un alt mit este că marijuana cauzează sindromul amotivațional, dezinteres total. Canabisul nu are valoare medicală și este periculos – este un alt mit”, a menționat Emanuel S. Onaivi, profesor la Universitatea „William Paterson” din Statele Unite ale Americii, pentru MedNews Moldova.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.