Doctor, către o mamă căreia i-a murit copilul: „Ce ai de pierdut, că mai ai unul acasă”

mamă copil mort
Foto: Captură Digi24

Un bebeluş de 9 luni a murit după ce a luat rujeola din spital. Mai mult, mama copilului, Daniela, a povestit pentru postul de televiziune Digi24 că o doctoriță i-a spus că nu are nimic de pierdut deoarece mai are un copil acasă.

Inițial, părinții din Tulcea au venit cu bebelușul la Constanța din cauza unor probleme respiratoii ale micuțului. Copilul a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, în acelaşi salon cu un alt băiat ce avea insuficienţă respiratorie. La momentul respectiv acesta din urmă nu avea manifestări de rujeolă, însă între timp a dezvoltat această boală.

Copilul din Tulcea a fost externat, însă apucase să intre în contact cu băiatul bolnav, așa că acasă a început să se simtă rău. Părinții l-au adus din nou la spital în Constanța, iar bebelușul a fost internat la terapie intensivă.

„Toţi doctorii care au venit, şi-au dat cu părerea. Alţii spuneau că are rujeolă, alţii spuneau că nu are rujeolă. Toţi care au venit, nu ştiau ce să-mi zică. Doamna doctor mi-a zis că: „până la urmă ce ai de pierdut, că mai ai unul acasă””, a povestit Daniela.

Până la urmă, un set de analize a stabilit că cel mic avea rujeolă. După câteva zile copilul a murit.

Loti Popescu, medic în cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanţa, a declarat pentru sursa citată că se pare că rujeola a fost contractată din spital. Părinţii aşteaptă rezultatul autopsiei pentru a afla cu certitudine de ce le-a murit copilul.

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 08.06.2018 este 13.871, din care 55 de decese. Numai în săptămâna 04.06. – 08.06.2018 au fost raportate încă 109 cazuri nou confirmate în 14 județe și în municipiul București.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.