Distracția pe plajă ar putea fi interzisă în Mamaia

FOTO: Ionuț Fantaziu
FOTO: Ionuț Fantaziu

Agenții economici de pe litoral, majoritatea hotelieri și patroni de restaurante, au propus Primăriei Constanța ca barurile de pe plajă să fie închise începând cu ora 19:00 în sezonul estival.

Potrivit Digi24, agenții economici s-au plâns primarului interimar că este prea mult zgomot pe plajă. De asemenea, aceștia au mai cerut ca magazinele alimentare să fie autorizate în stațiunea Mamaia doar în trei zone: la intrare, la mijlocul și spre capătul stațiunii.

Printre altele, în regulamentul de organizare, propus de municipalitate, se mai precizează că sunt interzise pe plajă sau la limita cu zona de promenadă, activitățile de comerț de mic detaliu și ambulant, cerșetoria sau strângerea de fonduri. Cei care încalcă aceste reguli vor fi amendați cu sume între 200 și 2.500 de lei.

În ceea ce privește litoralul, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a demarat un studiu de impact cu privire la suprafețele costiere, cu statut de plaje sălbatice, „din perspectiva activităților turistice ce se desfășoară în fiecare an în aceste zone”.

Sunt vizate Sulina, Sfântul Gheorghe, Vadu, Corbu, Midia și Portița.

„În funcţie de rezultatele şi concluziile acestui studiu, pentru zonele în care se va constata că sunt antropizate şi că desfăşurarea activităţilor economice nu presupune un impact negativ de mediu, se va fundamenta solicitarea şi măsura în care este necesară schimbarea destinaţiei din plajă sălbatică în plajă turistică – pentru fiecare caz în parte – fără însă a se pune problema scoaterii acestor zone din administrarea ARBDD”, se arată în informarea de presă.

Zonele respective, care sunt considerate protejate, sunt deja turistice de ani de zile. Nu sunt coșuri de gunoi, salvamari sau toalete, iar o parte din turiști lasă foarte multe gunoaie în urma lor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.