Discursul unui antrenor învins. ”Acceptați nedreptatea! Totul se va echilibra la final!”

Argentinianul Marcelo Bielsa, poreclit, cum îi stă bine unui fotbalist și antrenor orginar din orașul Rosario, ”Nebunul”, și-a îmbărbătat jucătorii de la Olympique Marseille cu un discurs splendid, după eșecul cu 3-2 suferit la finalul săptămânii trecute, cu Paris Saint-Germain.

Olympique Marseille a condus de două ori, însă în cele din urmă a pierdut partida de pe impunătorul ”State Velodrome”, iar în ultimele minute vedetele Gignac și Ayew au primit cartonașul roșu.

Eșecul subțiază considerabil șansele grupării din Marseille de a cuceri titlul, având cinci puncte de recuperat în ultimele nouă meciuri față de PSG și patru față de Olympique Lyon.

„E foarte greu să accepţi nedreptatea, dar ascultaţi ce am sa vă spun. Dacă veţi juca aşa cum aţi făcut-o astăzi, de acum până la finalul campionatului, veţi obţine ce meritaţi. Nu e nimic care să vă liniştească acum, pentru că sunteţi epuizaţi.

Acceptaţi nedreptatea! Totul se va echilibra la final! Mai sunt nouă meciuri. Dacă jucăm aşa în următoarele nouă partide, să nu vă îndoiţi că veţi avea recompensa pe care o meritaţi!

Înghiţiţi veninul! Trebuie să fiţi puternici. Vă felicit pe toţi!”, a spus extraordinarul tehnician argentinian.

Marcelo Bielsa a scris istorie echipa sa de suflet, Newell’s Old Boys, cucerind trei titluri în Argentina și ajungând până în finala Copei Libertadores. Stadionul echipei din Rosario îi poartă deja numele.

A pregătit ani buni naționala Argentinei, dar și pe cea a statului Chile, pe care a transformat-o într-una dintre cele mai spectaculoase selecționate sud-americane.

Înainte să ajungă la Marseille, Bielsa a trecut pe la Atletic Bilbao, reușind să-i ducă pe basci până în finala Ligii Europa, pe care au pierdut-o, însă, la București, în fața unei alte echipe din Spania: Atletico Madrid.

Recomandările editorilor GreatNews:

Sunetul sec al pumnilor, într-o Românie surdă. Un drum frânt spre libertate
3 afaceri profitabile cu arbuști fructiferi. Câți bani se fac cu mure, zmeură și cătină
Biserica unde hârtia pentru pomelnice se plăteşte