Directoarea unui liceu e acuzată că are o relație cu un elev

FOTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com
FOTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com

Inspectoratul Școlar Județean Vrancea a început o anchetă după ce au apărut online mai multe fotografii în care ar apărea în ipostaze intime directorul Liceului de Arte din Focșani, profesoara Diana Tăicuțu, cu un elev de 18 ani.

Profesoara și-a dat demisia și le-a cerut unor publicații locale din Vrancea să retragă imaginile publicate. Aceasta mai spune că imaginile ar fi fost distribuite de fostul soț pentru a le folosi în procesul de divorț.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vrancea spun că indiferent de rezultatul final al cercetării, instituția „condamnă categoric și se delimitează de astfel de acțiuni care dăunează interesului învățământului și prestigiului profesiei de dascăl”.

Fotografii în care profesoara de pictură apare dezbrăcată alături de un elev de clasa a XII-a, de la acelaşi liceu, au fost postate pe o pagină de Facebook cu explicaţia „Arta sexului la Focşani. Directoarea liceului de Arte transformă elevii în jucării sexuale şi predă la domiciliu”.

„Viaţa mea intimă şi privată nu poate deveni subiect de presă doar pentru a-i folosi fostului meu soţ în procesul de divorţ. Va rog sa retrageti imaginile pentru care am formulat plângere penală împotriva fostului meu soţ.

De asemenea, nici dacă în viaţa mea privată de persoană desparţită în fapt de sotul meu ar interveni o relatie cu un adult în varsta de 20 de ani, adica mai tânăr cu 14 ani decât mine, nu aş permite nimănui să îmi vatăme viaţa personală pentru un astfel de lucru.

De aceea, în numele respectului pe care vi-l port ca publicaţie serioasă vă rog să retrageţi imaginile”, le-a transmis Diana Tăicuţu publicațiilor care au postat imaginile, potrivit Adevărul.

Inspectoratul Şcolar Vrancea a reacţionat luni dimineaţa printr-un comunicat de presă.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea s-a autosesizat în legătură cu informaţiile apărute în presa locală online, referitoare la doamna profesor Tăicuţu Diana, director la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focşani.

În data de 14.05.2018, va fi constituită, la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, o comisie care va demara procedura de cercetare privind cele semnalate în articolul de presă.

În funcţie de concluziile acestei acţiuni, de gradul în care faptele se confirmă şi de gravitatea acestora, Inspectorul Şcolar Judeţean Vrancea va decide în consecinţă, respectând întocmai prevederile stipulate în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar, precum şi cele din Legea Educaţiei Naţionale, cu modificările şi completările ulterioare.

Menţionăm că doamna profesor Tăicuţu Diana Rozalia şi-a înaintat demisia din funcţia de director al Liceului de Artă Gh. Tattarescu Focşani în dimineaţa zilei de 14.05.2018”, se arată în comunicatul IŞJ Vrancea.

FOTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.