Dinamo a dat lovitura: Kaj Leo i Bartalsstovu, primul feroez din fotbalul românesc

Kaj Leo Í Bartalsstovu (Facebook / Lydia Hansen)
Kaj Leo Í Bartalsstovu (Facebook / Lydia Hansen)

Dinamo București a reușit cel mai interesant transfer al iernii în fotbalul românesc, a adus, în premieră pentru Liga 1, un jucător din Insulele Feroe.

După ce, la începutul anilor ’90, Dinamo a transferat primul jucător de culoare în fotbalul românesc, ghanezul Nelson Mensah, acum a venit rândul unui jucător din Insulele Feroe.

Este vorba de Kaj Leo i Bartalsstovu, un mijlocaș ofensiv în vârstă de 24 de ani, adus din liga secundă norvegiană, de la modesta Levanger.

În 2015, Kaj Leo i Bartalsstovu a jucat 18 partide în campionat și a marcat doar două goluri. El a mai trecut pe la formația feroeză Vikingur, pentru care a bifat 102 partide și 23 de goluri.

Internațional feroez, Kaj Leo i Bartalsstovu a debutat pentru naționala mare a țării sale în preliminariile Euro 2016, în care nordicii au reușit să învingă de două ori Grecia.

Feroezul a semnat un contract pe un an și jumătate cu Dinamo. ”Știu că este un club imens, cu o tradiție importantă. Îmi doresc să joc cât mai multe meciuri și să câștig toate trofeele cu Dinamo”, a spus Kaj Leo i Bartalsstovu la sosirea în România.

”Se spune despre feroezi că suntem pescari. Eu nu sunt, însă, un pescar, sunt jucător de fotbal. Nici măcar nu îmi place peștele”, a adăugat interesantul mijlocaș pentru Dolce Sport.

Kaj Leo i Bartalsstovu are două Cupe ale Insulelor Feroe în palmares, fiind, alături de portarul Vytautas Cerniauskas (n.r. – trei titluri şi o Cupă a Lituaniei cu Ekranas. ), singurul fotbalist din lotul dinamovist care a câștigat ceva în carieră.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Nebănuitele calități ale unui animal superb. 10 curiozități uimitoare despre cai
Geniu al școlii românești, admis la cea mai bună universitate din Europa
4 semne noi de circulație puțin cunoscute de șoferii din România
Locuri de muncă în Anglia. Se caută muncitori, ospătari, șoferi și personal pentru McDonald’s
O minune din România aflată la 100 de metri adâncime, promovată de CNN
TEST. Recunoașteți orașele românești din aceste imagini!