Din lumea fotbalului feminin. O vietnameză a marcat două goluri din corner în același meci! – VIDEO

Nguyen Thi Tuyet Dung, o tânără jucătoare din naționala Vietnamului, a reușit o performanță remarcabilă: două goluri marcate direct din corner în același meci.

După o victorie chinuită la debut, 3-2 cu Myanmar, naționala feminină de fotbal a Vietnamului, gazda Campionatelor AFF, rezervate echipelor din Sud-Estul Asiei, s-a dezlănțuit în a doua partidă jucată în Grupa B: 7-0 cu Malaezia.

Pe stadionul din orașul Ho și Min, vechiul Saigon, în apropierea Deltei Mekongului, vietnamezele au dat recital pe teren, iar cei 1.200 de spectatori prezenți la meci au fost martorii unui eveniment extraordinar: două goluri marcate din corner.

Ce este cu adevărat incredibil este că reușitele au fost semnate de aceeași jucătoare Nguyen Thi Tuyet Dung, nimeni alta decât jucătoarea anului din fotbalul vietnamez în 2014.

Fotbalista în vârstă de 21 de ani de la echipa Phong Phu Ha Nam, care evoluează la mijlocul terenului, avea în palmares un singur gol la echipa națională. În meciul cu Malaezia, a marcat de trei ori, reușind un hat-trick curat în ultimul sfert de oră al jocului. Primul gol din corner a fost marcat cu piciorul stâng, în timp ce al doilea a fost reușit cu dreptul.

”Fetele de aur”, cum sunt poreclite fotbalistele Vietnamului, nu au ratat niciodată podiumul la Campionatele Asiei de Sud-Est, câștigând trofeul de două ori, în 2006 ș 2012, de fiecare dată ca țară-gazdă.

În acest an, Nguyen Thi Tuyet Dung și colegele sale vor trebui să treacă, însă, de două echipe puternice: selecționata de tineret a Australiei, care și-a folosit avantajul clar de statură pentru a câștiga Grupa A, dar și naționala Thailandei, care a demolat naționalele din Laos, scor 12-0, și Indonezia (10-1).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: