Dezvăluiri dure ale unei foste colege a lui Marian Munteanu: ”Era găunos, misogin și agresiv”

Marian Munteanu (Facebook)
Marian Munteanu (Facebook)

Romanița Constantinescu, o fostă colegă de facultate a lui Marian Munteanu, a lansat acuzații dure împotriva candidatului PNL la funcția de primar general al Bucureștiului, într-o postare pe Facebook.

”Nu știu dacă folosește cuiva, dar am și eu ceva de zis: l-am cunoscut pe Marian Munteanu în 22 decembrie 1989, la Universitate, la fântâna din fața Arhitecturii. Avea o fașă de tifon în jurul frunții. L-am întrebat dacă în noaptea dinainte fusese rănit. Mi-a spus franc: Nu, dar dă bine, nu găsești”, și-a început Romanița Constantinescu postarea pe Facebook.

”L-am cunoscut mai bine în Liga Studenților, unde alături de Marian Mierlă se gătise legionar, cu cizme lungi și suman. Când a venit Paul Cornea (pe atunci în Ministerul Învățământului) să vorbească cu noi despre noua programă de studii, prelungirea studiilor, masterat, a zis că el nu vorbește cu evreii. Din spatele unui grup de presiune pe care îl controla și cu care încerca să îi controleze pe ceilalți, era grandilocvent, găunos, misogin (ce să caute fetele în sindicat?), agresiv. Mie mi s-a făcut foarte repede lehamite. Mi s-a făcut frică. Mi-e rușine că l-am cunoscut. Că am stat la o masă. Restul e istorie”, a completat fosta colegă a lui Marian Munteanu.

Postarea a stârnit numeroase reacții, iar persoane care l-au cunoscut pe Marian Munteanu în timpul studenției au comentat.

”Confirm portretul făcut de Romanița. Eram reporter la România liberă. Mergea des pe la Liga Stundeților. Era acolo Mihai Gheorghiu, cărătorul lui de geantă și de țucal. În plus, în 1993, am fost la o bursă în SUA împreună cu el. Am intrat odată la el în cameră, fără să bat la ușă. L-am surprins cu patul plin de bani Mi-a spus că sunt de la frații cei mari pentru frații mai mici din România. Atunci nu am scris, doar i-am întrebat pe locotenenții săi dacă au primit bani. I-a ținut pentru el. Din jenă și din respect pentru anticomunismul pentru care mi-am dat doată energia nu am spus până acum acest episod. Și voi mai povesti” – a spus Marius Ghilezan, fost jurnalist și consilier al unui primar general al Capitalei.

”Eu eram în Liga Studenților, în primăvara lui 90. Am plecat de acolo după ce l-am auzit pe Marian Munteanu cum il ridica-n slăvi pe Zelea Codreanu”, a mărturisit și Cezar-Paul Bădescu, prozator și publicist.

”Despre cât de amețitoare a fost promovarea lui din șeful ASCR – așa l-am cunoscut înainte de 1989, fiind anul II, el anul III- șeful Ligii Studenților, până în ziua de astăzi nimeni nu a clarificat misterioasa „transformare”. Când spun clarificat, am în vedere faptul că, din păcate, colegii mei vor „dovezi” pentru ceea ce se spune că ar gândi. Textele lui M. Munteanu li se par insuficiente. Vor fapte, probabil! Din fericire, până acum nu s-au materializat aceste „texte””, a comentat și Adriana Săftoiu.

Recomandările editorilor GreatNews:

Armata Română face angajări. Ce salarii se câștigă, de la soldat la ofițer
Loteria bonurilor fiscale. Care sunt bonurile câștigătoare din luna martie
Locuri de muncă pentru români în Germania. Se caută mecanici, instalatori sau șoferi