Dezastru pentru Virgin Galactic. Prototipul navetei care dorește să ducă turiști în spațiu a explodat

Virgin Galactic, proiectul lui Sir Richard Branson de a pune bazele unor zboruri comerciale în spațiu, a primit o mare lovitură, însă vizionarul britanic a anunțat că va continua misiunea.

Sir Richard Branson (64 de ani) tocmai a pierdut 450 de milioane de euro, după ce naveta prototip a ”flotei” sale spațiale, care ar urma să ducă oameni obișnuiți, dar foarte bogați, în spațiu, a explodat deasupra deșertului Mojave, în California.

”A fost cel mai greu drum pe care l-am făcut în viața mea. Spațiul este un loc dur, însă merită. Vom reuși și vom merge mai departe împreună. Sunt alături de toți oamenii care au muncit din greu la proiect și care acum sunt devastați.

Toate gândurile noastre merg către familiile celor afectați de acest eveniment tragic. Vom face totul să îi susținem pe acești oameni”, a spus miliardarul britanic.

Naveta SpaceShipTwo a Virgin Galactic s-a dezintegrat, azi-dimineață (1 noiembrie), la 13.000 de metri altitudine.

Unul dintre piloții de încercare a fost găsit mort în interiorul epavei, în timp ce al doilea s-a parașutat, însă în prezent este în spital, după ce a suferit ”răni grave”.

Naveta Virgin Galactic s-a prăbușit în deșertul Mojave (nbc.com)
Naveta Virgin Galactic s-a prăbușit în deșertul Mojave (nbc.com)

Motorul, cauza accidentului Virgin Galactic

Se pare că dezastrul a fost provocat de o problemă cu motorul. Rămâne de văzut dacă accidentul are vreo legătură cu faptul că navetele Virgin Galactic au început să folosească un nou tip de combustibil (termoplastic).

Peste 500 de oameni au plătit deja câte 200.000 de euro pentru a-și rezerva un loc în navetele Virgin Galactic pentru un zbor suborbital.

Virgin Galactic dorește să facă zboruri suborbitale regulate, un prim pas în turismul spațial (marsscientific.com)
Virgin Galactic dorește să facă zboruri suborbitale regulate, un prim pas în turismul spațial (marsscientific.com)