Dezastru pentru Simona Halep la Australian Open. A pierdut în primul tur

Pentru al doilea an la rând, Simona Halep pierde în runda inaugurală a primului turneu de Grand Slam al sezonului, Australian Open.

Dacă anul trecut românca a fost învinsă de chinezoaica Shuai Zhang, jucătoare venită din calificări, astăzi, Simona Halep, cap de serie 4, a cedat în fața americancei, Shelby Rogers, locul 57 în clasamentul mondial.

Românca a cedat partida cu scorul de 3-6, 1-6, după o oră și 17 minute de joc, fiind dominată clar de americancă. Simona Halep a avut și probleme medicale în timpul meciului. 

”Sunt frustrată. Tot ce vreau este să fiu bine cu genunchiul. Din cauza durerii n-am putut face mare lucru pe teren. S-ar putea să nu joc o perioadă. E prima dată când am probleme la genunchi și vreau să nu agravez”, a spus, după meci, constănțeanca în vârstă de 25 de ani, care a ajuns de două ori în sferturile de finală la turneul de la Melbourne.

Tânăra Patricia Țig a fost și ea spulberată în primul tur la Australian Open. Aflată pentru prima oară pe tabloul principal al competiției de la Antipozi, jucătoarea română a câștigat un singur game, scor 0-6, 1-6, în fața campioanei olimpice de vara trecută, Monica Puig, din Puerto Rico.

Veștile bune ale zilei vin de la Sorana Cîrstea, care a trecut fără emoții de rusoaica Irina Khromacheva, scor 6-2, 6-1, cât și de la Irina Begu, favorita cu numărul 27, victorioasă în fața Yaroslavei Shvedova, din Kazahstan, scor 5-7, 6-3, 6-4.

Irina Begu o va întâlni în meciul următor pe cehoaica Kristyna Pliskova, în timp ce Sorana Cîrstea va încrucișa racheta cu Carla Suarez Navarro, din Spania, cap de serie 10.

Marți vor intra în competiție și celelalte românce prezente la Australian Open. Monica Niculescu, proaspătă finalistă la Hobart, tot în Australia, se va duela cu rusoaica Anna Blinkova, din Rusia, în timp ce Ana Bogdan, venită din calificări, își va încerca norocul în fața unei alte rusoaice, Elena Vesnina, cap de serie 14.