Dezastru istoric la Eurovision. Trupa The Humans nu s-a calificat în finală

eurovision românia 2018
Foto: Facebook The Humans

Pentru prima dată în ultimii 14 ani, România nu s-a calificat la finala Eurovision 2018, care va avea loc pe 12 mai, la Lisabona, în Portugalia.

Piesa „Goodbye” a trupei The Humans avea slabe șanse de a ocupa un loc fruntaș în clasament, însă casele de pariuri o numărau printre cele 10 favorite pentru calificare, în a doua semifinală a concursului.

În semifinala din care a făcut parte și România, țările care s-au calificat au fost: Serbia, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina, Suedia, Australia, Norvegia, Danemarca, Slovenia şi Olanda.

„Vă mulțumim din suflet celor care ne-ați susținut! Vă mulțumim cu același suflet și celor care ne-au contestat dar ne-au motivat să fim din ce în ce mai buni!

V-am simțit aproape de noi pe tot parcursul competiției și suntem mândri că am avut ocazia să fim încurajați de un popor cu oameni frumoși! Este minunat că și în acest moment primim mesaje atât de frumoase care ne fac să stăm cu capul sus!

Noi nu ne oprim aici! Nu vă opriți nici voi și susțineți în continuare artiștii români, în orice situație”, au transmis membrii trupei „The Humans” pe Facebook.

Eurovision s-a organizat pentru prima dată în 1956 și este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume. Printre artiștii ale căror cariere internaționale au fost lansate în urma participării la Eurovision se numără ABBA (câștigători în 1974), Celine Dion (câștigătoare în 1988) sau Julio Iglesias (locul 4 în 1970).

România participă la Eurovision din 1994. Cele mai bune clasări au fost obținute de Luminița Anghel cu Sistem (locul 3 în 2005) și Paula Seling cu Ovidiu Cernăuțeanu (locul 3 în 2010). Din 2004, România se află printre cele șase țări care nu au ratat nicio finală.