Descoperire arheologică. Orașe medievale uriașe s-ar afla sub o pădure tropicală

Ruine de la Angkor Wat FOTO: Philip Giddings/Wkimedia Commons
Ruine de la Angkor Wat FOTO: Philip Giddings/Wkimedia Commons

O echipă de arheologi susține că a descoperit mai multe orașe medievale în Cambodgia despre care, până acum, nu se știa nimic. Potrivit The Guardian, acestea s-ar afla în apropierea orașului-templu Angkor Wat, sub o pădure tropicală.

Arheologul australian Damian Evans spune că descoperirea a fost făcută cu ajutorul scanării cu laser, o tehnologie de ultimă oră. Orașele ar avea o vechime între 900 și 1.400 de ani.

Sunt cercetători care susțin că orașele, foarte populate, ar reprezenta cel mai mare imperiu de pe Pământ în perioada secolului al XII-lea. De asemenea, sunt și indicii care arată că acestea așezări ar fi avut inclusiv un sistem elaborat de alimentare cu apă.

La începutul lunii mai, o altă descoperire interesantă  a fost anunțată. Un puști de 15 ani, din Canada, ar fi descoperit un oraș Maya, despre care nu se știa. Tânărul a făcut descoperirea și printr-o metodă inedită. Fiind pasionat de astronomie, a apelat la cunoștințele civilizației precolumbiene despre stele. A analizat cu atenția timp de 3 ani constelații Maya și mai mulți aștri și și-a dat seama că descoperise un tipar, o „hartă astrală”, iar fiecărei poziții îi corespundea pe Pământ unul din cele 117 orașe Maya.

William o observat că prin analizarea celei de-a 23-a constelații, trei stele au corespondent în harta orașelor mayașe cunoscute. Acesta a fost deducția care l-a condus pe adolescent să creadă că în jungla mexicană se află un oraș necunoscut.

Imaginile din satelit indică prezența a 30 de clădiri. Situl istoric, numit „K’AAK ‘CHI” de adolescent se află în Peninsula Yucatan, în inima junglei mexicane, locul fiind foarte greu accesibil.

giphy (1)

giphy