„Semnalele” lui Liviu Dragnea pentru deputatul cu mitraliera – tablou

Deputatul Cătălin Rădulescu FOTO: PSD-Arges.ro
Deputatul Cătălin Rădulescu FOTO: PSD-Arges.ro

Președinte PSD, Liviu Dragnea, a declarat la Timișoara că regretă faptul că a cedat propunerii PSD Argeș de a semna candidatura lui Cătălin Rădulescu pentru Parlament.

Întrebat dacă deţine o armă acasă, Liviu Dragnea a declarat, într-o conferinţă de presă care a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Timiş, că nu deţine o armă şi că regretă declaraţiile colegului său Cătălin Rădulescu.

„Nu am armă acasă şi chiar este importantă întrebarea. Nu ştiu ce aş face cu ea. Eu regret că colegul nostru a avut o asemenea atitudine şi regret că am cedat propunerii PSD Argeş de a semna candidatura lui pentru acest Parlament. Voi propune cel puţin suspendarea din PSD pe o perioadă determinată. Afirmaţiile acestui deputat sunt inacceptabile”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit Digi24.

Întrebat, de asemenea, dacă aşteaptă demisia deputatului Cătălin Rădulescu din PSD, Liviu Dragnea a precizat: „Eu tot trimit semnale”.

Marți, Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a deschis dosar penal în cazul declarațiilor deputatului PSD Cătălin Rădulescu și face cercetări pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Vineri, polițiștii au anulat permisul de port-armă al deputatului Cătălin Rădulescu, după ce au constatat că parlamentarul păstra fără piedică mitraliera AKM pentru care nu avea dreptul de a deţine muniţie şi au descoperit şi muniţie care nu se potriveşte armei de vânătoare pe care Rădulescu o deţinea legal.

Rădulescu, despre mitraliera AKM: „Nu o să mi-o ia nimeni în viața vieților!”

Deputatul PSD de Argeș, Cătălin Rădulescu, a declarat într-un interviu pentru Adevărul că protestatarii din Piața Victoriei ar trebui înfruntați cu tunuri de apă: „De ce mai stau ca proștii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”, a declarat deputatul Rădulescu, pentru Adevărul. Acesta a mai spus că și-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluție și este pregătit să o folosească din nou.

„Nu o să mi-o ia nimeni în viața vieților și o țin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat”, a mai spus Rădulescu.

Rădulescu a mai spus că oamenii care au ieșit să protesteze în Piața Victoriei au fost scoși în stradă și manipulați și că ar trebui să se intervină cu tunurile cu apă împotriva acestora.

„Pentru ce se mai duc oamenii în Piața Victoriei acum și de ce noi nu ieșim împotriva lor cu tunurile cu apă dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm un loc în maidan. (…) Nu poți în fiecare zi un loc să-l transformi într-un maidan. Să stea ca proștii în fiecare seara acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii? Nu au ieșit pentru nicio ordonanță. Au fost scoși în stradă și manipulați groaznic de cine a avut interes să îi manipuleze. (…) Mulți ies în stradă la orice e dat pe Facebook și au fost aduși de la multinaționale”, a mai spus Rădulescu, pentru Adevărul.

Deputatul spune despre arma cu care a tras la Revoluție că o ține acasă „ca și armă de panoplie” și că are „certificat de colecționar” pentru ea. Deputatul PSD vorbeste si despre mitraliera AKM cu care a tras la revolutie si pe care spune ca a pastrat-o si este pregatit sa o foloseasca oricand, „imediat”.

Întrebat dacă se gândește să iasă să tragă în Piața Victoriei, el spune că o poate face oriunde vrea. „Pot să ies unde vreau eu. Dacă mă apucă pe mine vreo nebunie, pot să ies unde vreau eu. E dreptul meu și riscul meu și hotărârea mea în momentul ăla”, le-a mai spus Rădulescu, jurnaliștilor de la Adevărul.

Despre indemnizația sa de revoluționar, spune că este „una de doi bani, de mizerie”, dar că nu renunță la ea pentru că este dreptul lui. Deputatul mai spune și despre indemnizația de parlamentar că este „de mizerie”: „Pentru cei 5.000 de lei de mizerie fac suficientă treabă în țara asta”.

Deputatul Cătălin Rădulescu a fost condamnat definitiv, pe 5 decembrie 2016, la 1 an și șase luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care este acuzat de dare de mită și administrarea unei firme, faptă care este incompatibilă cu funcția de parlamentar.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.