Deputat, în presa rusă: „Românii se spală în troacă!”

Deputatul Miron Ignat FOTO: Camera Deputaților
Deputatul Miron Ignat FOTO: Camera Deputaților

Deputatul Miron Ignat, ales din partea comunității rușilor lipoveni din România, a declarat, potrivit Adevarul.ro, într-un interviu pentru agenția de presă rusă Tass, că românii au probleme cu igiena, iar lipovenii ar fi fost persecutați de-a lungul istoriei.

„Conform datelor noastre, sunt circa 107-110 mii de lipoveni în România, dar datele oficiale susţin că sunt doar 37 de mii. De ce? Pentru că Guvernul subestimează intenţionat numărul minorităţilor naţionale.

Mulţi lipoveni mi s-au plâns că în timpul recensământului au fost convinşi să se declare români. L-am contactat pe prefect, iar acesta şi-a cerut scuze, dar cam atât”, a declarat Ignat pentru TASS, citat de adevarul.ro.

Acesta mai spune și că în urmă 5-6 ani, Parlamentul României era dominat de oameni cu viziuni pro-occidentale, însă acum „situația s-a schimbat, nu mai predomină un sentiment anti-rus și mulți spun că ar trebui să fim prieteni cu Rusia, pentru că e un vecin bun”.

Deputatul Ignat a mai spus pentru jurnaliștii ruși și că „românii se spală în troacă”. „Românii ne invidiază. Doar lipovenii sunt muncitori. La noi, casele sunt frumoase, peste tot este curat, satele sunt îngrijite. În satele lipovene nu este nicio curte fără baie, pe când românii se spală în troacă”, a mai spus deputatul Ignat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.