Delta Bucureștiului, readusă la viață. Primarul Oprescu vine cu o veste bună

Lacul Văcărești Foto: wikipedia.org

Una dintre cele mai frumoase zone ale Bucureștiului s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi, iar mai mulți elevi și voluntari au participat la o adevărată campanie de curățare.

Cinci sute de elevi, echipaje de la Crucea Roşie şi reprezentanţi ai unor organizaţii ecologiste au încercat să cureţe oaza de verdeaţă din mijlocul Capitalei.

Zona din jurul lacului abandonat al Văcăreștilor era sufocată de gunoaie aduse de către bucureșteni. De câțiva ani, mulți speră ca cele 190 de hectare de spațiu verde să fie declarare arie protejate, iar zona să fie declarată Parc Natural.

Delia Dulgheru, profesoară la Şcoala nr. 113 din Bucureşti: „Am venit cu elevii şcolii ca să curăţăm zona. Nu este ceea ce ne-am aşteptat”.

„Material, plastic, menajere, plină de gunoaie. E nevoie de puţin ajutor, dar cu ajutorul oamenilor, cred că o să o facem frumoasă”, a spus un voluntar pentru Digi24.ro.

Și primarul general al Bucureștiului, Sorin Oprescu, le-a dat o veste bună bucureștenilor care vor ca lacul Văcărești să devină Parc Natural:

„Săptămâna viitoare, pe 28 mai, proiectul de hotărâre privind avizarea suprafeţei administrative ce va urma să facă parte din aria naturală protejată Parcul Natural Văcăreşti va fi supusă aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti” a declarat Oprescu.

În cei peste 20 de ani cât a fost neglijată, zona Lacului Văcărești a fost recucerită de natură. Locul, cunoscut în prezent și ca „Groapa Văcărești”, este alimentat de izvoare subterane, care au permis creșterea unei vegetații diverse și a unor viețuitoare, ca păsări (94 de specii), între care stârci, egrete, cormorani, pescăruși, lebede, lișițe, rațe sălbatice, muscarul negru, animale acvatice ca șerpi de apă, tritoni, dar și vulpi, iepuri, vidre și bizami, care supraviețuiesc într-un ecosistem stabil.

Recomandările editorilor GreatNews:
5 lucruri de făcut la Rânca. Atracții de neratat în superba stațiune din Parâng

Job de vis în Austria, pentru iubitorii de munte

Avertizare meteo. Cum va fi vremea în următoarele trei luni

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.