Decizie inedită la Tribunalul Iași: 4 ani de școală cu executare

Doi ieșeni, soț și soție, au fost condamnați să facă școală. Potrivit Europa FM, cei doi au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală.

În fața judecătorilor au spus că nu știu carte și astfel se explică neregulile din gestiunea firmei pe care o administrau.

Judecătorii de la Tribunalul Iași au decis ca soții să fie condamnați la câte trei ani de închisoare cu suspendare, să facă patru ani de școală și să plătească întreaga pagubă statului pe care au făcut-o prin evaziunea fiscală.

„În temeiul dispoziţiilor art. 86, indice 3, aliniatul 3 Cod penal din 1969, le impune inculpaţilor Stănescu Maria şi Stănescu Dragoş obligaţia de a urma un curs de învăţământ primar de minimum patru clase.

Supravegherea îndeplinirii măsurilor şi obligaţiei stabilite se realizează de către Serviciul de Probaţiune Iaşi“, arată magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi, în motivarea deciziei.

Potrivit inspectorilor ANAF, firma pe care cei doi o administrau au înșelat statul cu aproape 500.000 de lei. Sentința nu este definitivă.

Potrivit corespondentului Europa FM, în Iași a mai fost un caz asemănător în urmă cu patru ani. Atunci, o tânără a fost trimisă la școală, tot prin decizia instanței. Aceasta a spus în fața instanței că a făcut evaziune fiscală tot pentru că nu știe carte.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.