Decizie într-un oraș mare: Câinii merg gratuit cu autobuzul și tramvaiul

„Trebuie să fie în lesă, să aibă botniță și carnet de sănătate”, sunt regulile pe care trebuie să le respecte cei care vor să meargă alături de căței în mijloacele de transport în comun în Iași. De asemenea, potrivit TVR Iași, câinii trebuie să fie de talie mică sau medie, iar stăpânilor li se mai recomandă de către reprezentanții regiei de transport public să evite călătoriile alături de câini la orele de vârf.

Decizia ca animalele de companie să poată circula cu mijloacele de transport în comun fără ca stăpânii să plătească bilet a fost luată de membrii Consiliului Local Iași.

Nu la fel stă situația în Cluj, unde proprietarii patrupezilor trebuie să cumpere bilet de călătorie pentru animalele de companie dacă vor să circule cu mijloacele de transport în comun. De asemenea, există și un regulament foarte strict, iar una dintre reguli spune că animalele nu pot călători în mijloace de transport aglomerate.

„Se va considera mijloc neaglomerat acela prin care numărul de călători permite ţinerea câinelui la cel puţin un metru de ceilalţi călători. Câinele trebuie îngrijit şi educat pentru a nu provoca deranj pentru restul călătorilor”, scrie în regulamentul privind deținerea câinilor și accesul persoanelor însoțite de câini în municipiul Cluj-Napoca, citat de auto-bild.ro.

În vara aceasta, consilierul local clujean Ioan Bîldea a lansat un sondaj online pentru a afla părerea oamenilor în privința accesului cu animale de companie în mijloacele de transport în comun.

Au răspuns 2835 de persoane. 1970 de clujeni au fost de acord ca animalele să aibă acces în mijloacele de transport în comun,  848 de persoane nu au fost de acord, iar 16 oameni au spus că nu-i interesează subiectul.

FOTO: Britt-Marie Sohlström/Flickr (creative commons)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.