Numele Steaua dispare din Liga I

Steliștii speră la o calificare în grupele Ligii Campionilor, unde nu au mai fost de patru sezoane. FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Steliștii speră la o calificare în grupele Ligii Campionilor, unde nu au mai fost de patru sezoane. FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Finanțatorul echipei de fotbal FC Steaua București, Gigi Becali, a declarat că începând cu 30 martie 2017, echipa se va numi FCSB. O solicitare în acest sens a fost trimisă la Federația Română de Fotbal și urmează să fie analizată în Comitetul Executiv.

În urma deciziei Curții de Apel de pe 21 decembrie, echipa lui Gigi Becali nu mai are dreptul să folosească numele Steaua București. Becali mai are o singură cale de atac, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Becali a înregistrat la OSIM mai multe nume, printre care Fotbal Club Sport București și Fotbal Club Sporting București.

„Eu am schimbat numele la Registrul Comerţului. Am schimbat în FCSB. Am anunţat Federaţia şi Liga. Nu aştept până în vară, nu stau să mă cert cu ei. Lumea ştie care e Steaua. De aia nu mai dă Alibec goluri, că nu se mai cheamă Steaua şi se cheamă FCSB. (…)

Nu mai stau să mă cert, am schimbat peste tot: FCSB. Cine vrea, să îi spună Steaua, dar numele e FCSB. Asta e licenţa. Nu stau toată ziua în stres cu Armata, eu vreau să îmi simplific viaţa mea. Vreţi să schimb? Bine, mă, schimb!”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport Matinal.

De partea cealaltă, câștigătorii brandului Steaua, reprezentanții Clubului Sportiv al Armatei (CSA), au anunțat că din 2017 vor pune bazele unui proiect de echipă de fotbal care va începe din Liga a IV-a. Această echipă se va bucura de siglă, numele și palmaresul Stelei, întregul istoric până în 2002, inclusiv.

De asemenea, Steaua înființată de CSA va juca pe stadionul din Ghencea, care urmează să intre într-un proces de modernizare în următoarea perioadă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.