Decizia Curții Constituționale: Kovesi trebuia demisă de președintele Iohannis

Laura Codruța Kovesi csm
Laura Codruța Kovesi

Curtea Constițională a României a pronunțat miercuri decizia pe tema conflictului între puteri în cazul respingerii revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Judecătorii CCR au decis că a existat un conflict între puteri. „Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit revocată de președinte”, a spus Valer Dorneanu, președintele CCR.

Sesizarea formulată de prim-ministru, după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, a fost depusă la CCR pe 23 aprilie.

Klaus Iohannis a declarat înainte de decizia judecătorilor constituționali că „indiferent ce va decide Curtea, voi aștepta motivarea, voi citi și voi acționa în consecință”.

Pe 22 februarie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat declanşarea procedurilor de revocare din funcţia de procuror şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi, prezentând un raport de 36 de pagini cu 20 de puncte care prezintă 20 de „categorii de acte şi fapte” din perioada februarie 2017 – februarie 2018, pe care Toader i le impută şefei DNA.

Pe 16 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va da curs propunerii ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA, spunând că motivele de revocare prezentate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să îl convingă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.