Debut strălucitor pentru FCSB în Liga Europa: 3-0 cu Viktoria Plzen

Constantin Budescu a făcut un meci mare cu Viktoria Plzen. Foto: Facebook FCSB
Constantin Budescu a făcut un meci mare cu Viktoria Plzen. Foto: Facebook FCSB

Două goluri marcate de Budescu și unul de Alibec au adus o victorie clară pentru singura reprezentantă a fotbalului românesc în grupele cupelor europene din acest sezon.

FCSB a arătat că victoria clară obținută la Plzen, 4-1, în preliminariile Ligii Campionilor, în urmă cu doar câteva săptămâni, nu a fost o întâmplare. Oamenii lui Dică au avut și puțin noroc pe Național Arena, oaspeții lovind bara la 0-0, iar penalty-ul din care Budescu a deschis scorul a fost unul dubios.

Chiar și așa, formația patronată de Becali a făcut spectacol, în special datorită combinațiilor dintre Alibec și Budescu, cei mai buni jucători de pe teren.

FCSB pare să fi depășit pasul greșit din meciul cu Viitorul (0-1 în Liga 1), dar mai ales eșecul drastic din play-off-ul Ligii Campionilor, 0-5, pe Arena Națională, cu Sporting Lisabona.

Nicolae Dică îndeamnă la calm după succesul cu vice-campioana Cehiei.

”Este prea devreme să vorbim despre primăvara europeană. Important e să luăm meci cu meci, avem şanse, dar trebuie să rămânem modeşti şi să reuşim să ne îndeplinim obiectivele”, a spus antrenorul bucureștenilor.

În celălalt meci al grupei G, campioana Israelului, Hapoel Beer Sheva, a dispus cu 2-1 de elvețienii de la Lugano. Einbunder a deschis scorul pentru gazde, iar Pekhart putea dubla avantajul israeliților, însă a ratat o lovitură de pedeapsă în minutul 11. Tzedek nu a ratat de la punctul cu var după o oră de joc, ducând scorul la 2-0, și tot el a stabilit scorul final, câteva minute mai târziu, printr-un autogol.

La sfârșitul lunii septembrie, FCSB merge în Elveția, iar o victorie cu Lugano i-ar putea deschide și mai larg drumul spre primăvara europeană.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.