Debut de vis pentru Simona Halep la Turneul Campioanelor: ”E un semn bun că am câștigat”

Simona Halep, numărul 1 mondial, a zburdat în primul meci din Grupa Roșie al turneului de final de an din Singapore, învingând-o pe Caroline Garcia cu scorul de 6-4, 6-2.

Caroline Garcia, calificată pe ultima sută de metri la Turneul Campioanelor, după ce a cucerit două trofee importante în China, la Wuhan și Beijing (n.r. – învingând-o pe Simona Halep în finala din Capitală), a început mai bine partida de astăzi.

Franțuzoaica în vârstă de 24 de ani a arătat că este în mare formă, câștigând cu ușurință primele game-uri pe serviciul propriu. Garcia a pus mare presiune pe Simona Halep și la primire, însă liderul mondial a reușit să se țină scai de adversara sa pe tabela de marcaj.

 

Românca a lovit pentru prima oară pe serviciul adversarei sale game-ul cinci, pe care l-a câștigat ușor, profitând și de câteva greșeli ale îndrăzneței franțuzoaice. Garcia a cerut ajutorul antrenorului, iar sfaturile acestuia au ajutat-o, reușind rebreak-ul.

După încurajări și sfaturi de la antrenorul Darren Cahill, Simona a reușit un nou break și apoi a servit pentru primul set. Românca a închis prima manșă cu scorul de 6-4, după două șanse irosite și 50 de minute de tenis foarte echilibrat.

Soarta setului secund a avut un destin similar. Simona a reușit rapid un break, iar apoi a salvat trei mingi de re-break consecutive. Încurajată atât de suporteri români, cât și de majoritatea neutrilor, românca a lovit cu precizie și intensitate și s-a desprins mai întâi la două game-uri pe tabela de marcaj. Apoi, scorul a devenit 4-1. Imediat, 5-1!

Simona Halep a mai cedat un game până la finalul partidei, pe care a câștigat-o în mai puțin de o oră și jumătate. A fost o revanșă reușită pentru Simona, care pune capăt seriei de 11 victorii consecutive ale Carolinei Garcia.

”Cred că am jucat un tenis foarte bun. Mă simt foarte bine în Singapore. Aș vrea să mulțumesc tuturor care au venit să mă susțină”, a spus, după meci, Simona Halep.

”E primul turneu pe care îl joc ca lider mondial. Mă bucur că am câștigat primul meci. E un semn bun. Am mai multă încredere în serviciul meu și acest lucru mă ajută mult în joc”, a adăugat românca.

Astăzi se dispută și cel de-al doilea meci din Grupa Roșie la Turneul Campioanelor, între Elina Svitolina (Ucraina) și Caroline Wozniacki (Danemarca). Din fiecare dintre cele două grupe se califică primele două clasate.

Prin victoria ”scurtă” de azi, liderul mondial Simona Halep a făcut un pas mare către semifinale.